top of page
חיפוש

קרינה מייננת תורמת להרחקת מזיקים מהמזון שאנו אוכלים


עודכן: 2 באפר׳ 2021



תעשיות המזון מחפשות באופן קבוע דרכים לשפר ולהאריך את חיי המוצר אותו הן משווקות. באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, העומדת בכל התקנים הנדרשים, ניתן להאריך את חייהם של מוצרים רבים תוך שמירה על איכות המוצר, הרחקת מזיקים ועוד, והכל בתהליך מבוקר המומלץ ומועדף על ידי כל ארגוני הבריאות העולמיים. ממחקרים רבים שנעשו בארץ ובחו"ל עולה, כי ספירת החיידקים בתבלינים המשמשים את תעשיות המזון עוברת את המותר בתקנים ובעקבות כך קיים סיכון משמעותי לזיהום ומחלות אצל הצרכן הסופי. מאחר ותבלינים ופירות וירקות יבשים הינם מוצר חקלאי שפוטנציאל הזיהומים בו גבוה, נוצר מצב שבו מוצרים רבים שלא עוקרו מגיעים לצרכן כשהם מכילים עובשים, או חיידקים פתוגניים (סלמונלה, אי קולי, שיגלה וכו') העלולים לפגוע בצרכנים.

בעולם קיימות מספר שיטות להפחתת הזיהום במוצרי מזון: טיפול בחום- שיטה אשר לצד הקטנת המזהמים גם פוגעת בטיב התבלינים. טיפול בגז- שימוש בגז רעיל (אתילן אוקסיד). השימוש בגז זה הופסק במדינות רבות עקב הסיכון הרב שבשימוש בו. הקרנה - הקרנה בקרינת גמא הינה קרינה מייננת אשר פוגעת דרסטית במיקרואואגניזמים, ללא נזק למוצר וללא כל יכולת לעורר אקטיבציה במוצר. זהו תהליך "קר" ויבש שאינו פוגע באיכות התבלין ואינו משאיר שום שאריות במוצר המטופל. לכן זהו התהליך הנחשב ליעיל והמועדף ביחס לתהליכי העיקור השונים.

כיום, הקרנת תבלינים, הנה השיטה השולטת והמקובלת ביותר לעיקור תבלינים ולשמירה על מוצר איכותי לאורך זמן בישראל ובכל רחבי העולם.

חברת שור – ואן, הנה החברה המובילה והוותיקה בישראל בעיקור תבלינים. החברה פועלת לצד אנשי המקצוע המובילים בארץ ובעולם להשיג את התוצאה הטובה ביותר ולספק לכולנו מזון באיכות גבוהה והכי חשוב נקי ככל שניתן ממזיקים ומחיידקים.

קרא עוד על הקרנת מוצרים >>

399 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page